Forumul Democrat al Germanilor din Arad

Francisc Schmidt

Candidat FDGR la funcția de Președinte al Consiliului Județean Arad

M-am născut la 21 aprilie 1962 în Lipova, judeţul Arad. Am urmat Liceul Ioan Slavici (treapta I.) și apoi Liceul Pedagogic (treapta a II-a). După serviciul militar mi-am continuat studiile la Academia Națională de Educație Fizică și Sport București.

La absolvire am fost repartizat la Reșița, unde am lucrat la Clubul municipal de atletism. După revoluția din decembrie 1989 m-am transferat prin concurs la Liceul Teoretic Moise Nicoară, unde lucrez și în prezent. Din 1993 predau în paralel și la Universitatea de Vest Vasile Goldiș, unde dețin funcția de lector universitar. Am titlul de doctor în științele educației, didactica educației fizice și a sportului.

De-a lungul carierei profesionale, am activat vreme de opt ani la Inspectoratul Școlar al Județului Arad (1998-2006) ca inspector de specialitate de educație fizică și sport. Sunt autor și coautor al mai multor cărți de specialitate în didactică, de nivel universitar și preuniversitar.

M-am angrenat și în variate activități ale societății civile. Astfel, în 2002 am iniţiat și de atunci coordonez anual programul de cooperare internaţională „Euro Jugend Treff” (Întâlnirea Tineretului European), în cadrul căruia se realizează anual vizite reciproce pentru organizarea unor întreceri sportive de masă (în fiecare an altă disciplină  sportivă); aceste întreceri constituie prilejuri bune pentru întâlniri transfrontaliere, esenţa acestora fiind stabilirea de contacte între tinerii din cele două țări în vederea cunoaşterii reciproce, pentru a facilita rapida integrare europeană prin contacte directe.

Sunt foarte atașat de cei doi fii ai mei, de care sunt foarte mândru; cel mare a absolvit Liceul German, apoi a terminat studiile universitare și masterale și lucrează în străinătate la o firmă internațională de telecomunicații. Cel mai mic urmează să absolve în curând Liceul Teoretic Adam Müller Guttenbrunn.

Mă pasionează mișcarea sportivă și în viața privată. Sunt un pescar împătimit și promovez sporturile de echipă – handbal și fotbal. Savurez muzica de calitate și îmi plac dansul de societate și dansul sportiv.

Invitația adresată de Forumul German de a participa la eforturile de reformare și democratizare a societății civile arădene m-a determinat să accept provocarea de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Arad.

Doresc să contribui la revigorarea economiei localităților rurale din județ, cu accentul pe producătorii agricoli individuali și pe micile întreprinderi meșteșugărești. Vreau să îmi dedic eforturile bunăstării tuturor cetățenilor județului, prin măsurile administrative inițiate din poziția de președinte al Consiliului Județean Arad.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: