Forumul Democrat al Germanilor din Arad

Candidatii nostri

Eu cu cine votez?

Eu voi vota cu mine! Voi vota în așa fel, încât să mă asigur că părerile, dorințele și nevoile mele ca și arădean vor fi luate în seamă, vor fi luate în serios.Voi vota pentru mine, astfel încât să fiu și eu din nou mulțumită și mândră de edilii care îmi vor conduce și reprezenta orașul în care m-am născut, am crescut și pe care îl iubesc din toată inima.

Când vine vorba de mult lăudata și de-a dreptul râvnita schimbare în politica locală NU cred că există o ”singură soluție”. Există multe soluții la probleme cu care ne confruntăm ca și oraș și județ. Există sigur mai mulţi oameni capabili să aplice soluţii bune la problemele pe care le avem. Însă mai cred şi că există o singură persoană care va analiza și implementa soluțiile cele mai bune, care ne conduce ca leader, care hotărește soarta orașului nostru cu rațiunea, cu inima și cu sufletul și nu îi este teamă să accepte și propuneri din partea altor fomațiuni politice, dacă acestea se dovedesc a fi viabile.

Eu nu mai suport noi amăgiri deșarte și nici nu îmi doresc visători în fruntea orașului! Eu am de-a dreptul NEVOIE de un primar cu mintea lucidă și cu inima la locul potrivit, un primar care nu se izolează în vreun turn de fildeș și uită de normalitatea în care trăiesc cetățenii orașului său, considerând alegătorii ca fiind o masă de manevră fără identitate, fără drept la părere și fără minte.

Anul trecut am avut ocazia să locuiesc o vreme la Sibiu, un oraș minunat, condus de Klaus Johannis împreună cu echipa lui. De trei mandate, românii au votat cu Forumul German la primărie, la consiliul local și la consiliul judeţean fără nici un regret. De când a fost capitală culturală europeană, dintr-un oraş aflat în ruine ale vremurilor comuniste Sibiul chiar a devenit un oraş european, cu nimic mai prejos decât Nürnberg sau Bruxelles sau Lyon sau ce vreţi voi. Eu vreau să trăiesc în următorii patru ani să văd ceva asemănător şi la Arad, pentru că oraşul meu iubit a fost de mult un model pentru Europa occidentală. Ei ne-au arătat că se poate. Se poate şi la Arad. Se poate … !
Eu IUBESC Aradul! Acest minunat oraș este locul meu în lumea aceasta largă și îmi doresc din toată inima să prospere, să fie un cămin pe măsura persoanelor care aleg să își petreacă viața în el.

Dincolo de toate luptele electorale, propriile convingeri, propria inimă sunt singurele repere pe care ne putem baza. M-am săturat până peste cap de votanți care își vând viitorul pentru un pix, un șorț sau chiar pentru poza frumoasă de pe un afiș colorat. Nu vă mai temeți să vă folosiți rațiunea și inima ca să votați din propria convingere pentru ceva nou, ceva mai bun, cineva cu adevărat corect şi capabil: FDGR – Forumul Democrat al Germanilor din România. Eduard Hoffmann va fi primarul meu!

Szellner Bettina – candidat FDGR pentru CLM Arad

Gândiţi logic, raţional şi votaţi cu inima

Suntem în plină campanie electorală şi pe toate gardurile, pe  stâlpi şi oriunde este un spaţiu de publicitate se găsesc afişe care îţi spun să votezi, ba mai mult îţi spun şi cu cine să votezi.  De fiecare dată când mă uit la aceste afişe, nu văd decât bani aruncaţi pe drum.  Vreau să îmi dovedească acei candidaţi că sumele enorme investite în publicitate nu vin din banii publici, din banii tăi şi ai mei.

Contribuţia anuală la sănătate, enormă. În fiecare lună se duc bani către sistemul de sănătate, sute de mii de lei. Doar pentru sistemul sanitar. Unde este acest sistem? De ce atunci când ajung în spital sunt nevoită să mai plătesc o dată doctorii, să îmi cumpăr medicamentele şi să vin cu aşternutul de acasă, dacă vreau să fiu sigură că nu plec din spital mai bolnavă decât am fost la intrare ? De ce tinerii care aleg să studieze medicina se luptă să plece în străinătate sau se obișnuiesc cu ideea de-a trăi din şpagă, nu din salariu? De ce sa plece acești tineri din ţară? De ce se investește în educaţia lor, dacă foloasele le trag mai apoi alte ţări? Care este logica acestui sistem? De ce să votăm din nou acelaşi sistem?

Părinţii mei au prins schimbarea de după Revoluţie. Şi-au dat seama dintr-o dată ca sunt liberi. Această libertate i-a costat pe ei şi ne costă şi pe noi mai mult decât ne-am fi imaginat.  În momentul de faţă suntem datori, datori până peste cap şi, în loc să se plătească datoriile, doar se fac altele. Acestea înseamnă doar că nu doar noi, ci şi copiii noştri vor plăti. Dar de ce aş permite aşa ceva?  Voi de ce aţi permite aşa ceva? Trebuie luate decizii. Trebuie să deschidem ochii larg şi să ne uităm în jur, să nu acceptăm mizeria în care am fost târâţi şi să începem metru cu metru să o îndepărtăm. Doar o faptă după alta poate schimba privirea de ansamblu. Dar trebuie acum să facem ceva. Trebuie de acum să reclădim fiecare piatră din fiecare casă, spital, instituţie ce a fost distrusă, doborâtă şi vândută bucată cu bucată. Cât timp noi vom permite aceste lucruri, ele se vor întâmpla.

Uitaţi-vă în jur şi gândiţi-vă dacă s-a schimbat ceva, nu de acum patru ani, nici de acum 8 ani, ci de acum douăzeci de ani. Spuneţi-mi,  vă rog, ce s-a schimbat în acest timp? S-au schimbat preţurile, s-au schimbat datoriile, s-au schimbat dobânzile. Toate au crescut. Atât.  În rest totul a rămas la fel şi aşa va şi rămâne până în momentul în care lumea va spune: STAI ! Doresc să votez cu cine este corect, cu cine este chiar corect, nu cu cine se ascunde după reclame verzi, care duc cu gândul la optimism, ci cu cei care nu vor doar să te ducă gîndul,  ci chiar vor să facă. Acei oameni cu inima curată, care nu aruncă banii pe campanie, care nu au sute de mii de euro pentru costume, care nu deţin case de lux în diferite zone din Arad. Acei oameni simpli care îşi doresc acelaşi bine pentru tine, pentru cei din jurul tău şi al lor.

Gândiţi logic, raţional şi votaţi cu inima – doar aşa veţi da şansa unei intervenţii pe cord deschis acestui sistem bolnav!

Să auzim de bine! Să facem bine! ÎMPREUNĂ!

Hai cu noi!  Votează INIMA!  Votează Forumul Democrat al Germanilor din România!

Smaranda Filipciuc – Candidat FDGR pentru CJ Arad

Die Zeit ist reif. / A sosit timpul.

ADRIAN ARDELEAN
Candidat FDGR pentru CJ Arad

Exista momente în viata noastra, când suntem pusi în fata unor decizii cruciale. Modul în care decidem ne marcheaza întreaga noastra existenta ulterioara. Un asfel de moment se apropie, acum, pentru fiecare dintre noi.

Eu unul am luat decizii care mi-au schimbat viata, în 1990, când m-am înscris la facultate în Arad, în 2001, când m-am înscris la masterat în Germania si acum, în 2012, când mi-am depus candidatura pentru un loc în Consiliul Judetean Arad.

Am luat aceasta recenta decizie, în primul rând pentru ca a sosit timpul pentru asa ceva, iar conditiile sunt prielnice pentru o astfel de actiune. Am gasit o echipa buna cu ale carei valori rezonez perfect, FORUMUL GERMAN, o formatiune apolitica ale carei valori sunt CORECTITUDINEA, ORDINEA si DISCIPLINA.

De ce Forumul German? Pentru ca ma simt aproape de comunitatea germana. Chiar daca numele meu are o rezonanta cât se poate de româneasca, în familia mea exista si radacini germane: bunicul meu pe linie materna provine dintr-o familie de origine germana. Iar apoi, am fost educat în spiritul german si am dobândit, pe lânga cunostintele lingvistice, si o parte din sufletul nemtesc, scara de valori germane. Am pastrat însa în sufletul meu si mostenirea româneasca pe care ma straduiesc, mereu, sa o îmbogatesc cu cea nemteasca.

Personal am ajuns la concluzia ca nu mai doresc sa ma las reprezentat de cetateni angajati politic. În cazul lor, interesele politice sunt, de cele mai multe ori, peste cele ale celor pe care ar trebui sa îi reprezinte. În ceea ce ma priveste, am evitat apartenenta politica si am preferat echidistanta, de altfel o regula deontologica a jurnalistului din mine. Ma bucur ca am gasit echipa în care sa ma integrez.

Împreuna formam o echipa cu o buna pregatire profesionala si cu o bogata experienta. O mare parte dintre noi a efectuat studii si stagii de pregatire în Germania, iar o unii beneficiaza, în continuare, de consiliere germana. Suntem pregatiti sa va reprezentam pe toti acei dintre Dvs. care credeti, la fel ca noi, într-o administratie locala si judeteana depolitizata, bazata pe valorile germane.

A sostit timpul, VENITI CU NOI! / Die Zeit ist reif, KOMMT MIT!

Adrian Ardelean

Reclame

One thought on “Candidatii nostri

  1. iolanda on said:

    va doresc mult succes in ccea ce v-ati propus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: